SITE IN ENGLISH

4861_image_2

Rolex представя модела DeepSea

Казват, че важните хора носят ROLEX. Колко важен обаче трябва да си, за да получиш модел, посветен специално на теб? Ако за други брандове е практика новите им посланици да получават специално отношение под формата на модели, разработени за тях, то за ROLEX подобен жест е изключение, което не е се е случвало в дългогодишната история на марката.

Партньорството между Джеймс Камерън и ROLEX започва преди няколко години по повод съвместен проект. Заедно с още няколко компании те разработват подводница, наречена Deepsea Challenger, чиято цел е била да достигне най-дълбоката позната точка на Земята – Чалънджър дийп в Марианската падина на Тихия океан. Самият Джеймс Камерън управлява съда, а мисията завършва с успех. Камерън е първият човек, достигнал сам до най-ниската точка на земната кора. Освен впечатления от „един друг свят“ Камерън събира и материал за нов 3D филм, който ще излезе съвсем скоро със заглавие Deepsea Challenge.

По време на мисията през 2012 г. Камерън носи на ръката си Deepsea модел на ROLEX, а на външната част на подводницата е бил инсталиран прототип, наречен ROLEX Deepsea Challenge. Този експериментален модел е бил разработен да издържи огромното налягане на 12 000 метра дълбочина под вода. ROLEX Deepsea Challenge излиза на повърхността след това 11-километрово пътуване напълно невредим, като през близо 7-те часа под вода е измервал времето напълно точно.

В чест на тази успешна мисия на Джеймс Камерън ROLEX оповести новия си модел Oyster Perpetual Rolex Deepsea D-BLUE DIAL, чиито циферблат прелива от тъмно синьо към черно по подобие на морските дълбини, а зеленият цвят на текста Deepsea се асоциира с цвета на подводницата Deepsea Challenger.

Вижте какво казва Джеймс Камерън за приключението си и за отношението си към ROLEX:


Rolex пренесе Уимбълдън в София

7 юли 2014 г., София

140707_MG_5003

Възможно ли е финалът на Уимбълдън да се пренесе в София? Отговорът е „да“, особено когато организаторът е дългогодишният партньор и спонсор на най-престижния тенис турнир – Rolex.

На 6 юли 2014 г. официалният представител на Rolex за България, Besha, пресъздаде изключителната атмосфера на Уимбълдън в градината на Британската резиденция в София. След големите емоции и гордостта, която ни донесе Григор Димитров, достигайки до полуфинал на Уимбълдън, събитието на Rolex се превърна в естествен завършек на този вълнуващ шампионат. Темата беше ALL WHITE WIMBLEDON AFTERNOON, а всички гости пристигнаха в типичната английска градина, облечени в духа на традициите на Уимбълдън – изцяло в бяло.

Любезните домакини от Besha, семейство Шакарян, посрещаха гостите още на входа и се бяха постарали те да забравят, че са в София. Наситено зелената трева в резиденцията и изисканата атмосфера пренесоха избраните почитатели на тениса на Централния корт в Лондон, а в гурме менюто неизменно присъстваха типичните за тенис турнира стъклени купички с ягоди и сметана.

Точно в 16 часа започна финалът между Роджър Федерер и Новак Джокович, който присъстващите следяха с интерес на огромен екран. Веднага след края на първия сет Н. Пр. Джонатан Алън, посланик на Великобритания в България, приветства гостите с „Добре дошли“.

Битката между двама от най-успешните и актуални тенисисти в света беше дълга и оспорвана, а зрителите подкрепяха с ръкопляскания своя фаворит. Тръпката от победата се допълни и от специално предвидената от организаторите игра със залагания. Всеки от присъстващите направи своята прогноза кой ще бъде шампионът тази година – Федерер или Джокович. Двама късметлии, познали крайния резултат, спечелиха ВИП пропуски съответно за полуфинал и финал на Турнира на шампионките, който ще се играе в София тази есен, както и подаръци от ROLEX - Official Timekeeper of Wimbledon.

Събитието беше посетено от над 150 гости, сред които се открояваха познати лица: семейство Сиракови – Илиана, Наско и двете им дъщери, пластичният хирург д-р Ангел Енчев и съпругата му Теди Велинова, режисьорът Димитър Митовски и световният шампион по плувен маратон Петър Стойчев, както и много представители на бизнес елита у нас.

Специално за събитието от Женева пристигна и друг специален „гост“ - ексклузивна колекция часовници Rolex, която присъстващите имаха привилегията да разгледат първи в България. Колекцията ще е на разположение за любителите на лукса от 7 до 17 юли в бутик Rolex на бул. „Витоша“ 34.

ALL WHITE WIMBLEDON AFTERNOON

ALL WHITE WIMBLEDON AFTERNOON

ALL WHITE WIMBLEDON AFTERNOON

ALL WHITE WIMBLEDON AFTERNOON

ALL WHITE WIMBLEDON AFTERNOON

обрано ^ горе